Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВККС роз'яснила, як працювати суддям в умовах реорганізації

15 січня 2018, 17:30
1502
0
Автор:
Реклама

Вища кваліфікаційна комісія суддів України відреагувала на заяви суддів щодо переведення без конкурсу у зв'язку з ліквідацією місцевих та апеляційних судів.

Згідно з п. 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону «Про судоустрій та статус суддів» районні, міжрайонні, районні в містах, міські, районні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого поширюється на відповідну територію.

Господарські суди АР Крим, областей, міст Києва і Севастополя продовжують здійснювати свої повноваження без обмеження до утворення та початку діяльності окружних господарських судів, юрисдикція яких поширюється на відповідну територію.

Апеляційні суди, утворені до набрання чинності Законом «Про судоустрій та статус суддів», продовжують здійснювати свої повноваження до утворення апеляційних судів у відповідних апеляційних округах. Такі апеляційні суди у відповідних апеляційних округах мають бути створені та розпочати здійснювати правосуддя не пізніше ніж через три роки з дня набрання чинності Законом «Про судоустрій та статус суддів».

Згідно з підпунктами 2-3 пункту 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції повноваження суддів, призначених на посаду строком на 5 років, припиняються із закінченням строку, на який вони були призначені. Такі судді можуть бути призначені на посаду судді в порядку, визначеному законом. Судді, обрані безстроково, продовжують здійснювати свої повноваження до звільнення або до припинення їх повноважень за підставами, визначеними Конституцією.

Нагадаємо, Президент підписав укази про реформування усіх судів 29 грудня. Також П. Порошенко обіцяв ініціювати законопроект, що дозволяє суддям розглядати справи, якими вони займалися в старому суді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини