Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ініціює законопроекти про безперервний розгляд справ у судах

2 січня 2018, 16:38
1734
2
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко, підписуючи укази про ліквідацію та створення судів, пообіцяв ініціювати законопроекти стосовно забезпечення безперервності судового розгляду справ у разі переведення судді до нового суду.

«Я ініціюватиму зміни до законодавства, які б забезпечили безперервність судового розгляду. Щоб суддя, який успішно склав іспити, пройшов процедуру перевірки доброчесності, або пройшов за конкурсом, або його переведено до нового суду, який працює на тій самій території, мав можливість розглядати ті справи, які він розглядав у старому суді», - пояснив Глава Держави.

Петро Порошенко підкреслив, що це питання викликало велику кількість побоювань. «Безумовно, ми маємо надати адекватну відповідь на ці питання. І я впевнений у тому, що Верховна Рада підтримає мене в цьому», - зазначив Президент.

Нагадаємо, судова реформа передбачає перехід до 3-ланкової судової системи на чолі з Верховним Судом як касаційним. Замість місцевих судів створюються окружні. Відповідні укази було підписано Президентом 29 грудня і наберуть чинності з дня офіційного опублікування. Також 29 грудня Президент призначив 151 суддю та перевів 38 суддів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини