Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив залучення інвестицій в університети

4 грудня 2017, 12:02
820
0
Автор:
Реклама

Президент схвалив ратифікацію фінугоди з Європейським інвестиційним банком про кредит на підвищення енергоефективності університетів.

Фінансову угоду підписано 19 грудня 2016 року згідно з розпорядженням Президента від 18 грудня 2016 року № 297/2016-рп. Метою угоди є залучення під державні гарантії до 120 млн євро кредитних коштів ЄІБ, які будуть направлені на здійснення заходів щодо підвищення енергоефективності будівель університетів та інших інвестицій, пов'язаних з освітнім процесом.

Проект «Вища освіта України» впроваджуватиметься на умовах співфінансування та із залученням коштів з інших джерел. Так, додатково до виділених ЄІБ коштів 10 млн євро буде надано з фонду Східноєвропейського партнерства у сфері енергоефективності та екології. Також радою директорів Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO) прийнято рішення про виділення кредиту у розмірі 30 млн євро, який буде направлено на реалізацію цього проекту.

Проект передбачає два етапи реалізації, а також складається із основного компонента з енергоефективності та компонента для поліпшення умов навчання в цілому.

Перший етап охоплює інвестиції в енергоефективність 7 університетів:

1) Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»;

2) Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова (м. Київ);

3) Національний університет «Львівська політехніка»;

4) Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка;

5) Чернігівський національний технологічний університет;

6) Сумський державний університет;

7) Вінницький національний технічний університет.

На другому етапі заплановано інвестиції в реалізацію двох компонентів проекту.

Президент підписав Закон «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект «Вища освіта України») між Україною та Європейським інвестиційним банком» 2 грудня 2017 року. Нагадаємо, Закон (проект № 0160) прийнято ВР 8 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини