Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Співробітники Мін'юсту повинні виглядати й поводитися пристойно

29 вересня 2017, 13:02
6408
0
Автор:
Реклама

Установлено Правила етичної поведінки працівників апарату Міністерства юстиції України та його територіальних органів. Правила не поширюються на персонал Державної кримінально-виконавчої служби України.

Дотримання правил державними службовцями враховується під час проведення щорічного оцінювання їхньої службової діяльності, а також під час прийняття рішення про їхнє преміювання, планування їхньої кар'єри, виявлення потреби у професійному навчанні.

Працівники системи Міністерства юстиції під час виконання своїх службових повноважень зобов'язані керуватися такими принципами: служіння державі і суспільству; пріоритетність інтересів; субординація; толерантність; гідна поведінка; доброчесність; політична нейтральність; прозорість і підзвітність; сумлінність.

Зокрема, чиновники не мають права допускати, у тому числі поза роботою, дій і вчинків, які можуть зашкодити роботі чи негативно вплинути на репутацію працівників системи Міністерства. Крім того, вони повинні мати належний зовнішній вигляд, використовувати офіційно-діловий стиль в одязі відповідно до загальноприйнятих вимог пристойності.

Порушники понесуть відповідальність відповідно до законів «Про державну службу», «Про запобігання корупції».

Наказ Мін'юсту № 2952/5 «Про затвердження Правил етичної поведінки працівників апарату Міністерства юстиції України та його територіальних органів» набув чинності сьогодні, 29 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини