Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Круглий стіл "ЛІГИ : ЗАКОН": рішення РНБО є форс-мажором

23 травня 2017, 11:59
1048
1
Автор:
Реклама

ЛІГА:ЗАКОН проводити круглий стіл на тему nbsp;"Нові санкції щодо країни- агресора: блокувати не можна дозволити". Провідні експерти обговорюють Указ Президента, яким введене в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій щодо низькі російських компаній.

Микита Полатайко, координатор IT- практики Sayenko Kharenko, резюмуючи дискусію держави з інтернет- операторами, сказавши, що держава, вводячи норму поведінки, має зробити її зрозумілою. Він додавши, що доступ до популярних російських сайтів буде вільним для українських користувачів, в тому числі й тихий, хто купляє там рекламу. Таким чином, виникає питання, як це контролюватиметься - з огляду на обмеження торгівельних операцій. До речі, визначення яких мі не маємо.

М. Полатайко навів приклад НБУ, який пояснивши банкам, яким саме чином блокувати активи. Конкретні правила - це ті, що потрібно і бізнесу, і юристам, - вважає експерт.

Чи є рішення РНБО форс-мажором? На це питання має відповідь Іларіон Томаров, керівник IP/IT- практики юридичної фірми Taylor Wessing Ukraine.

Умови застосування форс-мажору встановлюють сторони догвору. Стандарною є умова про акти державної влади, які ставлять під загрозу виконаня зобовязань. Таким чином, сторони мають діяти на умовах договору, якщо є таке застереження. Зокрема, говорячи про таку санкцію як зупинення виконная економічних і фінансових зобовязань, І. Томаров пояснивши, що це і споата грошів, і надання послуг з реклами. Таким чином, якщо обставина форс-мажору триває якийсь визначений рядків - договір припиняється в односторонньому порядку. Іще один вихід - звернення до суду. Щодо доказування - те є спосіб звернення до МТП про надання довідки про фос-мажор, але наврядчи МТП на це піде.

Дискусія триває. Приєднуйтесь до онлайн- трансляції!

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини