Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незабаром бізнес зіткнеться з діяльністю нового правоохоронного органу

4 грудня 2014, 10:45
1873
0
Реклама

У випуску № 47, який вийшов сьогодні, аналітичне електронне видання ЮРИСТ&ЗАКОН звернулося до тематики антикорупційного пакету законів. Незважаючи на його досить розтягнуте в часі набуття чинності, усі нові закони вимагають від бізнесу активної підготовки.

З одного боку, від бізнесу потрібно ряд дій, спрямованих на боротьбу з корупцією, - зокрема, затвердження антикорупційних програм. На першому етапі торкнеться воно тільки претендентів на участь в процедурах держзакупівель. Проте цілком імовірно, що надалі ця вимога буде поширена і на інші підприємства.

Не можна сказати, що таке поняття абсолютно незнайоме українському бізнесу. З ним вже стикалися ті, хто працює з великими зарубіжними і міжнародними компаніями. Проте український законодавець передбачив ряд особливостей, про які можна прочитати в матеріалі "Антикорупційна програма юридичних осіб : кому потрібна"?.

З іншого боку, у рамках боротьби з корупцією вже почала працювати вимога про розкриття кінцевих выгодоприобретателей. Тому Ю&З знову повертається до аналізу наслідків набуття чинності цього Закону, публікуючи матеріал "Маски скинуті: бізнес показуватиме реальних власників".

З третього боку, створення Національного антикорупційного бюро означатиме появу нового правоохоронного органу, з діяльністю якого зіткнеться бізнес. Проте виникає питання, наскільки ефективною буде діяльність майбутньої структури. Детальніше про це можна прочитати в матеріалі чи "Гострий меч у Антикорупційного бюро"?.

Крім того, як і зазвичай, в номері представлені матеріали, що аналізують останню судову практику, розкривають актуальні теми професійних інтернет-форумів і відповіді, що дають, на питання читачів.

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання ЮРИСТ&ЗАКОН  (№47, грудень 2014). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини