Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд надав рекомендації судам першої та апеляційної інстанцій на випадок захоплення населеного пункту та/або суду

Реклама

Пресслужба Державної судової адміністрації повідомляє, що розпорядженням Голови Верховного Суду Всеволода Князєва від 13.03.2022 № 6/0/9-22 затверджено Рекомендації судам першої та апеляційної інстанції на випадок захоплення населеного пункту та/або суду чи безпосередньої загрози його захоплення. У Рекомендаціях покроково прописано дії голів судів, суддів, керівників апарату судів у разі загрози можливого захоплення населеного пункту і суду окупаційними російськими військами.

У Рекомендаціях зазначається, що на випадок захоплення або загрози захоплення суду кожен голова суду і суддя мають діяти відповідно до ситуації, що склалася та умов воєнного стану, приймати розумні та ефективні рішення, усвідомлюючи, що збереження життя і здоров'я людей є їх пріоритетним завданням.

Загалом, у Рекомендаціях міститься 13 пунктів, якими керівники судових установ мають керуватися в умовах воєнного стану.

Також зазначається, що у разі припинення роботи суду необхідно невідкладно повідомляти Державну судову адміністрацію, Верховний Суд та Раду суддів України.

Державній судовій адміністрації рекомендовано продовжувати здійснювати виплати суддям і працівникам апарату суду згідно з вимогами законодавства до ухвалення рішення про відрядження суддів і працівників апарату суду, діяльність якого припинено.

На час воєнного стану LIGA ZAKON забезпечить центральні органи влади й суди безкоштовним доступом до платформи LIGA360. Зручні інструменти для аналізу й пошуку НПА, все законодавство, судова практика, аналітика й новини. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

LIGA ZAKON запускає спеціальний проєкт «Бізнес під час війни»

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти

Похожие новости