Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР рекомендує дати можливість змінювати територіальну підсудність під час воєнного стану

Реклама

1 березня відбулось засідання Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, на якому розглянуто проект Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо зміни підсудності судів (законопроект № 7117). Про це повідомила прес-служба ВР.

Запропоновано внести зміни до частини сьомої статті 147 Закону та передбачити можливість забезпечення належного функціонування судової влади у випадку виникнення надзвичайних обставин. Зокрема передбачити, що у разі неможливості здійснення правосуддя судом з об'єктивних причин під час воєнного або надзвичайного стану, у зв'язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами, може бути змінено територіальну підсудність судових справ, що розглядаються в такому суді, за рішенням Вищої ради правосуддя, що ухвалюється за поданням Голови Верховного Суду, шляхом її передачі до суду, який найбільш територіально наближений до суду, який не може здійснювати правосуддя, або іншого визначеного суду, а у разі неможливості здійснення Вищою радою правосуддя своїх повноважень - за розпорядженням Голови Верховного Суду.

За результатами обговорення Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України законопроект включити до порядку денного сьомої сесії ВРУ дев'ятого скликання і за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу і в цілому, з урахуванням висловлених Комітетом пропозицій.

Друзі, наголошуємо, що всі рішення та системи LIGA360 працюють у штатному, стабільному режимі.

Кожен може безкоштовно переглянути головні документи та новини країни у LIGA360:

новини країни та галузі у єдиній інформаційній стрічці з персональним налаштуванням

нормативно-правову інформацію, понад 150 000 основних документів, в модулі Право України - https://ips.ligazakon.net/resource/main_documents?sort_by_def=&p=0&q=

Крім того, для всіх доступні такі розділи інформації - Правова картина дня, Законопроекти, Законодавчі новації.

судові рішення - біля 100 000 000 документів - https://verdictum.ligazakon.net/analysis

інформація про юридичних та фізичних осіб, а також їх моніторинг - https://ca.ligazakon.net/

Нагадуємо, доступ до зазначених вище документів та функціоналів - вільний у LIGA360, достатньо лише зареєструватись у рішенні за посиланням - https://360.ligazakon.net/me

Читайте також: Кабмін встановив особливості вчинення нотаріальних дій в умовах воєнного стану

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти

Похожие новости