Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як будинок передається на баланс ОСМД?

10 вересня 2013, 17:06
687
0
Реклама

У зв'язку зі вступом звернень і скарг громадських активістів і громадян України відносно порядку передачі багатоквартирних будинків з балансу комунального підприємства на баланс ОСМД, Держпідприємництво звернулося в Минрегион з проханням надати відповідне роз'яснення. Минрегион повідомив, що процедура прийому-передачі багатоквартирного будинку з балансу комунального підприємства житлово-комунального господарства на баланс ОСМД проводиться відповідно до Порядку передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс, затвердженого постановою Кабміну від 11.10.2002 № 1521.

Якщо на загальних зборах ОСМД було прийняте рішення про узяття будинку на баланс об'єднання, процедура проводиться таким чином:

1. ОСМД поводиться з письмовим заявою до міського голови про передачу житлового комплексу на баланс ОСМД, додавши до нього відповідні документи.

2. На підставі представлених документів управління житлового господарства міськради готує відповідний проект рішення міськради.

3. Після ухвалення рішення міськради про передачу житлового комплексу з балансу житлово-комунального підприємства на баланс ОСМД, попередній балансодержатель і ОСМД створюють комісіюяку очолює представник ОСМД. Комісія оцінює технічний стан будинку і складає акт прийому - передачі.

4. Будинок передається з балансу на баланс разом з планом земельної ділянки, технічним паспортом будинку і відповідною технічною документацією (інвентарна справа, акт приймання в експлуатацію, плани зовнішніх мереж і тому подібне) в 2-місячний термін після вступу відповідного звернення від об'єднання.

Разом з житловим комплексом передається наступна технічна документація:

- технічний паспорт додому;
- плани поверхів;
- схеми інженерного устаткування (у тому числі: холодного і гарячого водопостачання, каналізації, теплопостачання, електропостачання, газопостачання, будинкові книги і так далі).

Минрегион звертає увагу, що згідно з постановою Кабміну від 23.02.2011 № 145 передача житлового будинку з балансу на баланс здійснюється безкоштовно.

Джерело: Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини