Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правозахисники просять депутатів зайнятися проектом про свободу мирних зборів

12 червня 2013, 16:51
134
0
Автор:
Реклама

Представники ряду правозахисних організацій звернулися до керівників груп і фракцій у ВР, народним депутатам з приводу реалізації права на свободу мирних зборів.

Практика реалізації свободи мирних зборів в Україні є незадовільною. Так, в 2012 р. кількість судових справ про заборону мирних зборіврозглянутих окружними адміністративними судами, зросло більш ніж на третину в порівнянні з попереднім роком - винесено 349 негативних постанов. Судді задовольнили переважну більшість (88%) позовів органів влади по обмеженню мирних зборів. Дослідження також свідчать, що в принаймні в 86 обласних, районних центрах і містах обласного підпорядкування, рішеннями органів місцевого самоврядування або їх виконавчих органів затверджені місцеві положення і порядки з питань організації і проведення мирних зборів. Більшість цих актів встановлюють не передбачені Конституцією і законами України вимоги до проведення мирних зборів.

Правозахисники вітають рішення членів Комітету ВР з прав людини про підтримку законопроекту "Про свободу мирних зборів". В той же час в зверненні виражено прохання до профільного Комітету створити робочий гурт для подальшої підготовки проекту до його розгляду у ВР, розглянути пропозиції що містяться в альтернативних законопроектах, а також що надаються різними зацікавленими особами. Крім того, перед остаточним прийняттям проекту слід притягнути до дискусії експертів ОБСЄ і Ради Європи.

Джерело: helsinki.org.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини