Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За основу ухвалений законопроект про молокосодержащих продукти

22 травня 2013, 15:13
203
0
Реклама

Верховна Рада сьогодні ухвалила за основу законопроект № 2172 про посилення заходів по боротьбі з фальсифікацією молочних продуктів. Ініціатори проекту - нардепи, на чолі яких регіонал Андрій Деркач, - пропонують встановити чітке розмежування між молочними продуктами і продуктами, які містять замінники молочних складових.

Згідно з проектом, молокосодержащие продукти - це харчові продукти, виготовлені з молочної сировини і з сировини немолочного походження, яка повністю або частково замінює будь-яку складову молока (молочний жир, молочний білок, лактозу), а також з додаванням або без додавання харчових добавок.

На етикетці, упаковці і інших видах маркіровки під основною назвою молокосодержащего продукту і знаком для товарів і послуг обов'язково повинен міститися текст: Продукт із замінниками складових молока. Розмір цього тексту має бути не менше 80 % від найбільшого розміру тексту основної назви такого продукту або знаку для товарів і послуг.

Передбачено також, що у разі порушення виробником продукції вимог відносно маркіровки молокосодержащих продуктів його будуть штрафувати у розмірі 100% вартості продукції, реалізованої з порушенням правил маркіровки. У разі порушення підприємством торгівлі вимог відносно торгівлі молоком, молочними і молокосодержащими продуктами, законопроектом передбачений штраф у розмірі 100 - 1000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян, а у разі виробництва або реалізації молокосодержащих продуктів, масова доля молочних жирів в яких складає менше 50%, - штраф, який накладається на суб'єктів господарювання, у розмірі 100 % вартості зробленої або реалізованої продукції.

На сьогодні виробники продуктів, що тільки частково містять натуральні інгредієнти, із-за використання оманливої термінології - "молочний продукт", "молочний напій", "сирний продукт", "кисломолочний продукт", "сирний продукт", "сметанковый продукт" - створюють у споживача помилкове представлення продукті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини