Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують Табачнику визначити порядок обробки персональних даних у сфері освіти

20 лютого 2013, 09:59
133
2
Реклама

Група депутатів-регіоналів законопроектом № 2330 пропонують доповнити частину десяту статті 6 Закону "Про захист персональних даних" новим абзацом і визначити, що порядок обробки персональних даних у сфері освіти і науки затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування держполітики у сфері освіти і науки (тобто, Міністерством освіти).

Необхідність таких змін обгрунтовується тим, що учбові заклади зобов'язані видати випускникам документи про освіту, які містять персональні дані випускника. В той же час, не допускається обробка даних про фізичну особу без його згоди, окрім випадків, визначених законом.

При цьому слід зазначити, що згідно ГК в інтересах малолітніх, неповнолітніх, а також повнолітніх фізичних осіб, які за віком або за станом здоров'я не можуть самостійно здійснювати свої особисті немайнові права, їх права здійснюють батьки (усиновлювачі), опікуни, опікуни. Таким чином, випускники учбових закладів не наділені правом давати згоду на обробку їх персональних данихв той же час батьки, усиновлювачі, опікуни і опікуни не завжди дають згоду на таку обробку персональних даних при видачі документів про освіту, що робить неможливим завершити процес навчання і порушує конституційне право на освіту.

Крім того, з початком вступної кампанії у вищі учбові заклади також необхідно визначити особливості процедури надання абітурієнтами документів з персональними даними.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини