Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як арбітражні керівники підвищуватимуть кваліфікацію?

15 січня 2013, 12:58
539
2
Автор:
Реклама

Мінюст наказом від 27.12.2012 р. № 1973/5 затвердив Положення про систему підготовки і перепідготовки осіб, які мають намір здійснювати діяльність арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора) і підвищення кваліфікації і перепідготовки арбітражних керівників (розпорядників майна, що управляють санацією, ліквідаторів).

Також встановлено, що арбітражні керівники, що отримали ліцензії на здійснення госпдіяльності арбітражних керівників з вказівкою терміну їх дії і у встановленому законодавством порядку що замінили їх на свідчення про право на здійснення діяльності арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора), повинні підвищити кваліфікацію у 2013 році відповідно до розділу IV Положення. Арбітражні керівники, що отримали ліцензії на здійснення госпдіяльності арбітражних керівників без вказівки терміну їх дії і у встановленому законодавством порядку що замінили їх на свідчення про право на здійснення діяльності арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора), повинні підвищити кваліфікацію у 2014 році відповідно до розділу IV Положення.

Підготовка облич, які мають намір здійснювати діяльність арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора), складається з двох етапів:

- навчання облич, які мають намір здійснювати діяльність арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора);

- стажування облич, які мають намір здійснювати діяльність арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора).

Термін проведення курсів складає не менше 1 календарного місяця.

Термін стажування облич, які мають намір здійснювати діяльність арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора), складає не менше 6 місяців.

Перепідготовка облич, які мають намір здійснювати діяльність арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора), здійснюється у разі нездачі ними повторного кваліфікаційного іспиту. Перепідготовка арбітражних керівників робиться при анулюванні свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора).

Підвищення кваліфікації арбітражних керівників здійснюється у формі короткострокового підвищення кваліфікації шляхом участі в семінарі з питань банкрутства і відновлення платоспроможності.

Арбітражний керівник (розпорядник майна, що управляє санацією, ліквідатор) повинен раз в 2 року підвищувати кваліфікацію.

Підвищення кваліфікації організовується і проводиться установами, включеними в спеціальний перелік, і Всеукраїнськими саморегулируемыми організаціями арбітражних керівників (розпорядників майна, що управляють санацією, ліквідаторів). ВСРО організовує і проводить підвищення кваліфікації не частіше одного разу в рік.

Підвищення кваліфікації проводиться по наступних тематикам:

- актуальні питання організації діяльності арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора);

- новели в законодавстві України, що стосуються діяльності арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора);

- правила ведення діловодства і архіву арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора);

- судова практика у справах про банкрутство;

- інші питання, пов'язані з діяльністю арбітражного керівника (розпорядника майна, що управляє санацією, ліквідатора), знання яких вимагають постійного оновлення і удосконалення.

Також читайте: 6 місяців безкоштовно мінятимуть ліцензії арбітражних керівників,

Після свят арбітражні керівники зможуть об'єднатися у всеукраїнську СРО.

Більше інформації про новий Закон про банкрутство Ви можете знайти в нашій актуальній темі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини