Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Максимальний розмір пенсії запропоновано встановити на рівні п'яти мінімальних

14 січня 2013, 17:02
343
7
Реклама

Нардепы-"свободовцы" подали у ВР законопроект № 1247 про заходи по ліквідації дефіциту бюджету Пенсійного фонду України.

Згідно із законопроектом, пропонується визнати таким, що втратило силу Закон про заходи по законодавчому забезпеченню реформування пенсійної системи - тобто, фактично відмінити пенсійну реформу у Україні.

Також запропоновано встановити максимальний розмір пенсіїз урахуванням усіх надбавок і підвищень, на рівні п'яти мінімальних пенсій.

У разі ухвалення цього закону, особи, якою пенсія буде призначена до набуття чинності його, і розмір якої перевищує 5 мінімальних розмірів пенсії, повинні будуть платити обов'язковий внесок в ПФУ в сумі, яка складає різницю між розміром пенсії, яка їм призначена, і п'яти мінімальними розмірами пенсій.

Метою цього законопроекту є відновлення соціальної справедливості шляхом відміни нерівності в пенсійному забезпеченні громадян і ліквідація дефіциту бюджету Пенсійного фонду. Як запевняють автори, прийняття таких змін забезпечить людям старшого покоління гідну старість в нагороду за добросовісну працю впродовж життя.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини