Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЦВК нагадала виборчкомам про міжнародних спостерігачів

19 жовтня 2012, 10:50
93
0
Реклама

Останнім часом в Центральну виборчу комісію поступають заяви з боку окремих місій спостереження і міжнародних спостерігачів відносно утиску в процесі здійснення ними відповідній діяльності з боку деяких членів виборчих комісій на місцях. У зв'язку з цим ЦВК надіслала в окружні виборчкоми лист, в якому звернув увагу на необхідність дотримання вимог виборчого законодавства в частині роботи офіційних спостерігачів і забезпечення належних умов для їх діяльності. У свою чергу, окружні виборчі комісії повинні довести зміст цього документу в дільничні виборчі комісії.

У листі вказано, що згідно із Законом про вибори народних депутатів Центральна виборча комісія реєструє офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій. Рішення про реєстрацію спрямовувалися до відома ОИК, одночасно інформація була розміщена на офіційному сайті ЦВК.

Окремо відмічено, що громадяни України, або іноземці, або особи без громадянства, які володіють українською мовою, можуть супроводжувати зареєстрованих офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій на території виборчих дільниць і під час засідань виборчих комісій виключно для виконання функцій перекладача (не більше 1 людини з кожним спостерігачем). З метою забезпечення належної комунікації між спостерігачами і організаторами виборів на місцях, особи, що виконують функції перекладачів, можуть бути (разом із спостерігачами) присутніми при здійсненні останніми будь-якого з їх прав, визначених законом.

За інформацією ЦВК.

Читайте підбірку новин по темі
Вибори-2012.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини