Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судові справи отримають унікальні незмінні номери

12 вересня 2012, 09:54
186
1
Реклама

Державна судова адміністрація наказом від 5 вересня 2012 року № 103 внесла зміни в інструкції по діловодству в місцевому загальному суді, апеляційному загальному суді, апеляційних і місцевих адміністративних судах.

Згідно зі змінами, з 1 січня 2013 року кожній судовій справі надається єдиний унікальний номерякий формується автоматизованою системою документообігу суду автоматично в суді першої інстанції і залишається незмінним незалежно від проходження справи в інстанціях.

Структура єдиного унікального номера справи : код суду першої інстанції (три цифри); через дріб - номер справи по порядку в поточному році; через дріб - рік реєстрації (дві цифри); і у кінці - вид судочинства (справи адміністративного судочинства позначаються буквою а, карного до, про адміністративні правопорушення - п, цивільного, - ц).

Усе листування, що стосується судових справ і матеріалів, зареєстрованих в обліково-статистичних картках або реєстраційних журналах, вестиметься тому єдиному уникальныму номеру, з вказівкою через дріб номера по порядку, і ще через дріб - в поточному році.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини