Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Споживачів захистять від "молокосодержащих продуктів"

11 вересня 2012, 16:15
160
1
Реклама

Депутати-регіонали Андрій Деркач і Артем Пшонка подали до парламенту законопроект № 11177яким встановлюється чітке розмежування між молочними продуктами і продуктами, які містять замінники молочних складових.

Пропонується ввести поняття "Молокосодержащие продукти" і зобов'язати виробників молочної продукції чітко дотримувати вимоги про найменування продукції залежно від її складових.

Згідно з проектом молочні продукти - продукти, отримані з молока або молочної сировини, які можуть містити харчові добавки, необхідні для виробництва, за умови, що ці добавки ні частково, ні повністю не замінюють складових молока (молочний жир, молочний білок, лактозу); молокосодержащие продукти - харчові продукти, виготовлені з молочної сировини і з сировини немолочного походження, повністю або частково замінює будь-яку складову молока (молочний жир, молочний білок, лактозу), а також з додаванням або без додавання харчових добавок.

Не допускається використання назв молочних продуктів в іменах і назвах торгових марок молокосодержащих продуктів.

Місця, де розміщені молокосодержащие продукти (секції, стелажі, прилавки), мають бути інформаційно позначені як місця розміщення продуктів із замінниками складових молока.

Проект покликаний запобігти підміні понять, зловживанням і фальсифікації молочної продукції, а також створити умови для однозначного і повного інформування споживачів про придбану ними продукцію.

На сьогодні виробники продуктів, які тільки частково містять натуральні інгредієнти, із-за використання оманливої термінології - "молочний продукт", "молочний напій", "сирний продукт", "кисломолочний продукт", "сирний продукт", "сметанковый продукт" - створюють у споживача помилкове представлення продукті.

Нагадаємо, що Микола Азаров доручив Минагрополитики розробити законопроект, який захистить споживачів від замінників молока.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини