Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності зміни в статусі зарубіжних українців

7 червня 2012, 12:50
462
2
Реклама

З сьогоднішнього дня діє Закон № 4381 - VI "Про внесення змін до Закону України "Про правовий статус зарубіжних українців".

Нормативний акт, що піддався змінам, носитиме тепер назву Закон "Про зарубіжних українців".

Відповідно до змін особи, що придбали статус зарубіжних українців, мають право працювати на підприємствах, в установах і організаціях, займатися іншою трудовою діяльністю на тих же підставах і в тому ж порядку, що і громадяни України.

Також Законом № 4381 - VI передбачене щорічне встановлення квот прийому зарубіжних українців у внз України у рамках обсягів державного замовлення. Тобто деякі з них зможуть навчатися за державний рахунок.

На жаль, в процесі ухвалення Закону (при підготовці до 2-го читанню) з його тексту були виключені норми, що спрощують отримання зарубіжними українцями українського громадянства. Спочатку передбачалося не поширювати на зарубіжних українців, бажаючих отримати українське громадянство, вимог про обов'язкове безперервне проживання на території України впродовж останніх 5 років, а також про наявність законних коштів для існування.

У підсумковому, прийнятому варіанті Закону № 4381 - VI зарубіжні українці мають право на придбання громадянства України "у порядку, встановленому Законом "Про громадянство України" .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини