Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст роз'яснив порядок перевірки осіб, що претендують на державні посади

22 травня 2012, 18:08
175
7
Реклама

Указом Президента України від 18 травня 2012 № 333/2012 внесені зміни в Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей про осіб, що претендують на заняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування. Зокрема, Порядок доповнений положеннями, згідно з якими спрощений порядок проведення спеціальної перевірки і розширений перелік виключень, коли спеціальна перевірка не проводиться.

Це торкається випадківколи особа перекладається на іншу посаду в межах одного і того ж органу державної влади (державного органу) або органу місцевого самоврядування, або переводиться з одного органу державної влади / органу місцевого самоврядування в іншій.

Також спеціальна перевірка не проводитиметься у разі, якщо особа переводиться з органу державної влади, який припинив діяльність в орган, який є його правонаступником.

Окрім цього, згідно з цим Указом до перевірки відомостей про стан здоров'я кандидата, а також відомостей про його освіту - наявність у кандидата вченого ступеня, вченого звання (окрім Міністерства охорони здоров'я України і Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України) притягуватиметься відповідні міністерства Автономної Республіки Крим, обласні управління охорони здоров'я, освіти і науки.

Вказані зміни забезпечать скорочення термінів перевірки відомостей про осіб, що претендують на заняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Джерело: Міністерство юстиції України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини