Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент має намір викоренити подвійне громадянство

22 травня 2012, 17:35
187
0
Реклама

Законопроектом №9728-1 пропонується внести зміни до Закону України "Про громадянство України", прийняття якого, на думку розробника - Кабінету Міністрів, повинна істотно зменшити кількість випадків подвійного громадянства (яке не визнається законодавством України). Крім того, законопроект вносить зміни в ряд законів України в частині встановлення обмежень для осіб, які є громадянами України і одночасно знаходяться в громадянстві іншої держави.

Документ містить перелік посад, на які не можуть бути прийняті особи, що мають громадянство (підданство) іншої держави. Зокрема, таким особам заборонено обіймати посади в держорганах (бути держслужбовцями), в міліції, митних органах, органах податкової служби і податкової міліції і так далі

Законопроект дещо змінює умови для прийняття в громадянство України. Згідно нової редакції, для прийняття в громадянство, окрім інших умов, обов'язково:

- володіння державною мовою або його розуміння в об'ємі, достатньому для спілкування. Ця умова не поширюється на осіб, які мають певні фізичні недоліки (сліпі, глухі, німі), а також на тих, хто згідно із законодавством України досяг пенсійного віку. Рівень володіння державною мовою, порядок його вивчення, підтвердження рівня володіння державною мовою і видача відповідного документу встановлюється Кабінетом Міністрів України;

- наявність законних джерел існування на рівні не нижче за прожитковий мінімумвстановленого законом в Україні на момент подачі обличчям заяви про прийняття в громадянство України. Ця умова не поширюється на осіб, яким наданий статус біженця в Україні або притулку в Україні.

За законопроект проголосували 267 народних депутатів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини