Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Триває робота з підготовки Концепції розвитку карної юстиції відносно неповнолітніх

22 травня 2012, 17:08
149
0
Реклама

За її словами, в Мелітополі створений денний Центр відвідування для неповнолітніх, які були засуджені до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, і перебувають на обліку в карно-старанній інспекції. Центр відвідування застосовує інноваційні методики роботи з молоддю, спрямовані на зниження ризику здійснення ними нових злочинів. Соціальними працівниками розробляються індивідуальні плани роботи, що враховують реабілітаційні потреби підлітків

Керівник Проекту виразила надію, що та методологія, яка використовується зараз на локальному рівні, знайде своє застосування по усій Україні.

У свою чергу заступник голови Вищого спеціалізованого суду по розгляду цивільних і карних справ Станіслав Мищенковважає, що проект внесе свій позитивний вклад в сферу захисту прав дітей і наближення українського законодавства до міжнародних стандартів.

Влада України, як завірив заступник Голови ВССУ, на належному рівні підтримують роботу відповідних структур в цій сфері. Концепція розвитку карної юстиції відносно неповнолітніх в Україні, схвалена Указом Президента України від 24 травня 2011 року № 597/2011. За словами судді, зараз триває робота з підготовки і реалізації положень вказаної Концепції. Крім того, на його думку, нова редакція Карного процесуального кодексу України усуне наявні пропуски в законодавстві про ювенальной юстицію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини