Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Огляд нових надходжень в систему ЛІГА :ЗАКОН за тиждень

16 травня 2012, 16:00
157
0
Реклама

Минулого тижня, вдало розділеною на дві частини державним святом, в системі ЛИГА:ЗАКОН з'явилися близько двох тисяч нових документів. Як завжди, найяскравіші результати нормотворчості потрапили в наші новиниа неохоплені можна побачити тут або безпосередньо в самій системі ЛІГА :ЗАКОН.

Президент України своїм Указом від 7 травня 2012 року № 301/2012 вніс зміни в Положення про Міністерство соціальної політики України. Тепер у Міністерства з'явилося завдання регулювати і координувати діяльність органів по опіці і опікуванню над повнолітніми недієздатними особи і особами, дієздатність яких обмежена.

Іншим Указом Президент посилив контроль над зовнішніми стосунками національних комісій, що здійснюють державне регулювання природних монополій, у сфері зв'язку і інформатизації, ринків цінних паперів і фінансових послуг (Нацкомфинуслуг, НКРЕ і інших). Зокрема, тепер ці органи повинні погоджувати з Президентом зарубіжні візити своїх глав або запрошення іноземних офіційних делегацій, з МЗС - виступи, офіційні заяви, публікації повідомлень і поширення прес-релізів, прямо або побічно пов'язані з міжнародною діяльністю, а також ряд інших дій.

Минрегионразвития у своєму листі від 02.02.2012 р. № 7/14-1575 висловилося на тему оформлення містобудівного розрахунку, який додається до заяви для отримання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки.

Фонд державного майна затвердив нову редакцію Положення про порядок продажу пакетів акцій акціонерних товариств на відкритих грошових регіональних аукціонах. Йдеться про проведення грошових регіональних аукціонів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств, не проданих на фондових біржах.

Міністерство фінансів затвердило новий Порядокзгідно з яким банки і інші фінансові установи подають повідомлення про відкриття (закритті) рахунків платників податків в органи ДПС. Порядок встановлює, що вищезгадані установи повинні впродовж трьох робочих днів з дня відкриття (закриття) рахунків уявити відомості про це в електронному вигляді з використанням засобів електронного цифрового підпису з посиленими сертифікатами відкритих ключів по електронній пошті.

Міністерство екології і природних ресурсів ствердило Ліміти здобичі (відстрілу, вилову) диких парнокопитних і хутрових звірів і норми відстрілу інших мисливських тварин в сезон полювання 2012/2013 роки.

У своєму роз'ясненні від 8 травня 2012 року "Інвестиційне законодавство: стан, проблеми, перспективи" Міністерство юстиції провело огляд законодавства, регулюючого інвестиційну сферу.

Мінюст своїм наказом від 25.04.2012 N 653/5 затвердив Порядок представлення запитів на публічну інформацію в Державну пенітенціарну службу, а також форми цих запитів.

Нацгосслужбой затверджено Типове положення про службу персоналу державного органу, органу влади Автономної Республіки Крим або їх апарату. Посада фахівця з управління персоналом вводиться в штатний розклад органу державної влади з розрахунку до 35 чоловік на одного фахівця служби. Для призначення на посаду керівника служби персоналу, його заступника і інших співробітників служби персоналу не потрібно спеціальної освіти; досить мати "рівень професійної компетентності, необхідний для виконання завдань".

Це лише короткий перелік НПА, на які можна звернути увагу. Про інших читайте в наших новинах чи безпосередньо в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини