Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений проект Концепції Держпрограми впровадження електронного уряду

16 травня 2012, 10:48
164
0
Реклама

За словами декана факультету суспільно-політичного розвитку Національної академії державного управління при Президентові України Андрея Семенченко, проект Концепції вже пройшов першу стадію громадських обговорень в ході ряду міжнародних конференцій і доступний для громадськості в Інтернеті.

Проектом Концепції передбачено розвиток інфраструктури електронного уряду (електронної системи документообігу, електронної системи взаємодії інформаційних ресурсів органів влади і так далі)розробка механізмів і нормативно-правовий супровід надання послуг громадянам і бізнесу з використанням ИКТ, встановлення єдиної координації заходів по впровадженню електронного уряду, вдосконалення відповідної законодавчої бази.

Учасники засідання відмітили, що в самій Програмі (на відміну від Концепції, яка є загальнішим документом) треба конкретизувати завдання, врахувати міжнародний досвід і проаналізувати сьогоднішній стан готовності України до впровадження електронного уряду.

Голова Державного підприємства "Держинформресурс" Сергій Дзюба уточнив, що вже є готові технічні рішеннянеобхідні для повноцінного функціонування електронного уряду, зокрема, Id- паспорта і механізми накладення цифрового підпису. Також розроблений єдиний регламент передачі даних у рамках системи електронної взаємодії органів влади. Проте кінцевою метою впровадження електронного уряду є надання послуг населенню і представникам бізнесу, а також встановлення ефективної взаємодії між органами влади, громадянами і бізнесом.

Учасники засідання прийняли проект Концепції за основу і домовилися про необхідність його доопрацювання на основі висловлених зауважень.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини