Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Норми про системи відеоконференцзв'язку почали впроваджувати в законодавство

16 травня 2012, 09:37
150
6
Реклама

Законопроект № 9753 передбачає можливість для учасників судового процесу брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції шляхом внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства України, Цивільного процесуального кодексу, а також в Закон "Про судоустрій і статус суддів".

Згідно з проектом суд за власною ініціативою або ж по клопотанню учасника процесу виносить постанову про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Копія такої постанови передається до суду, який зобов'язаний організувати його виконання, і особі, яка братиме участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Крім того, з метою організації невідкладного проведення відеоконференції проект передбачає можливість відправки копії такого рішення за допомогою кур'єра, факсу або електронної пошти. Винесення постанови про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції не позбавляє його права прийти в зал судового засідання і взяти участь в такому засіданні в загальному порядку.

У разі виникнення технічних проблем, які роблять неможливим функціонування системи відеоконференцзв'язку, суд відкладає розгляд справи, за винятком випадків, коли розгляд може відбутися без участі таких осіб.

За забезпечення оснащення залів судових засідань апеляційних і місцевих судів технічними засобами для участі особи в засіданні суду в режимі відеоконференції відповідає Державна судова адміністрація України.

Інформація про суди, забезпечені відповідними технічними засобами, розміщуватиметься на офіційному сайті ГСАУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини