Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті пропонують забезпечити право що звільняються від покарання на своєчасне лікування в Україні і за кордоном

11 травня 2012, 15:20
184
0
Реклама

Тарас Чорновіл, позафракційний депутат українського парламенту, вніс на розгляд своїх колег по Верховній Раді законопроект № 10450 про зміни в УК і КПК, що стосуються процедури звільнення від покарання у зв'язку з хворобою.

Чинним законодавством передбачена можливість звільнення від покарання або від подальшого відбуття покарання особи, яка після скоєння злочину або постанови вироку захворіла хворобою, що перешкоджає відбуттю покарання. При цьому, зрозуміло, мають бути врахована тяжкість вчиненого злочину, характер хвороби, особа засудженого і інші вагомі обставини.

Оскільки питання про звільнення від покарання розглядається судом, в процесі розгляду справи про звільнення від покарання, автор проекту пропонує ввести норму, згідно якої хвора особа може бути визначена в лікарню і до початку слухання поділа судом.

Умовою такого визначення особи на лікування в медичний заклад на території України або за її межами за проектом являється наявність загрози життя і здоров'ю в результаті хвороби.

Такий напрям на лікування може бути здійснений також судом, який в цих цілях повинен винести відповідне визначення до початку розгляду справи по суті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини