Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба: як декларувати окремими партіями товар, що ввозиться по сертифікату форми СТ-1

11 травня 2012, 12:39
172
0
Реклама

Можливостям декларування окремими партіями товару, ввезеного на митну територію України у складі партії товару, вказаної в сертифікаті про походження товару форми СТ-1 і розміщеного під митним контролем на митних ліцензійних складах присвячено лист № 11.1/2-16.1/5105-ЕП Державної митної служби від 04.05.2012 р.

Чинним законодавством (пунктом 6.1 Правил визначення країни походження товару, затверджених Угодою) передбачена подача митним органам оригіналу сертифікату СТ-1 для підтвердження країни походження товару.

Держмитслужба допускає декларування товарів, розміщених під митним контролем під одним сертифікатом, окремими партіями, з метою митного оформлення на умовах вільної торгівлі.

У таких випадках при декларуванні разом з оригіналом сертифікату слід представити митним органам і його копіюзавірену "в установленому порядку". Ця копія з відповідними відмітками митного органу зберігається разом з ГТД (вантажною митною декларацією) і іншими документами, що послужили основою оформлення.

На оригіналі сертифікату також проставляються відповідні відмітки про дату митного оформлення, номер ГТД, найменування товару, вказаного в графі 31 ГТД, його кількість і залишок. Оригінал зберігається в окремій справі суб'єкта ВЭД в підрозділі митного оформлення товару.

При наступному оформленні інших партій його подача не вимагається. На оригінал продовжують наноситися дані про оформлені на його основі товари.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини