Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аудиторська палата представила Концепцію системи забезпечення якості аудиторських послуг в Україні

11 травня 2012, 12:10
244
0
Реклама

Аудиторська палата своїм рішенням прийняла за основу проект Концепції системи забезпечення якості аудиторських послуг в Україні.

Відповідно до директиви ЄС, система забезпечення якості аудиторів і аудиторських фірм має бути незалежною від самих аудиторів і контрольованих аудиторських фірм.

У Концепції викладені повноваження Аудиторської палати України (далі - АПУ) по здійсненню контролю за дотриманням аудиторськими фірмами і аудиторами вимог законодавства, професійних стандартів, норм професійної етики аудиторів, по забезпеченню незалежності аудиторів при проведенні ними аудиторських перевірок і організації контролю за якістю аудиторських послуг; по регулюванню взаємин між аудиторами (аудиторськими фірмами) в процесі здійснення аудиторської діяльності і, у разі потреби, застосуванню до них стягнень.

Концепцією передбачено, що фінансування системи якості здійснюється секретаріатом АПУ за рахунок загальних надходжень.

АПУ не стягує плату з аудиторських фірм і аудиторів за здійснення зовнішніх перевірок систем контролю якості. Таким чином, вважає АПУ, фінансування системи якості є вільним від будь-якого впливу з боку аудиторських фірм або аудиторів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини