Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Служба по захисту ПД : коли потрібна згода споживачів коммунуслуг на обробку їх персональних даних

11 травня 2012, 11:16
248
2
Реклама

Державна служба України з питань захисту персональних даних в листі № 10/594-12 розглянула питання про роботу з персональними даними споживачів житлово-комунальних послуг.

Держслужба нагадує, що відповідно до статті 11 Закону "Про захист персональних даних" підставами для виникнення права на використання персональних даних являється не лише згода фізособи на обробку персональних даних про нього, але і дозвіл на обробку, що надається власникові бази персональних даних (БПД) закономпричому виключно для здійснення його повноважень.

Враховуючи це, отримувати від суб'єктів персональних даних, що є споживачами житлово-комунальних послуг не обов'язковооскільки дозвіл на обробку наданий законом для здійснення повноважень виконавця (виробника) комунальних послуг. Зокрема, в договорах про надання послуг передбачена вказівка персональних даних про одержувача послуг.

Проте робота з будь-якими перасональными даними, що виходять за рамки тих, поводження з якими згідно із законом потрібне для здійснення власником цих своїх повноважень, може мати місце тільки за наявності згоди суб'єкта персональних даних.

Держслужба також акцентувала увагу на тому, що власник БПД сам визначає підстави виникнення у нього права на обробку персональних даних, на підставі проведеного їм аналізу законодавства по обробку персональних даних у сфері комунальних послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини