Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ ініціює зміни в суб'єктах нагляду за захистом суспільної моралі

10 травня 2012, 17:40
165
0
Реклама

Кабінет Міністрів пропонує вилучити з чинного Закону "Про захист суспільної моралі" положення про статус і основи діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. Відповідний проект закону був розроблений Міністерством юстиції і прийнятий сьогодні, 10 травня, під час урядового засідання, повідомляє прес-служба Мінюсту.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, ця законодавча ініціатива уряду грунтується на тому, що повноваження Нацкомиссии з питань захисту суспільної моралі на практиці дублюють функції Міністерства культури, Державного комітету з телебачення і радіомовлення і Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

По словах Лавриновича, структура центральних органів виконавчої влади, затверджена Указом Президента України від 9 грудня 2010 року, не передбачає наявності такого органу як Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі. У грудні 2010 року Кабінетом Міністрів був затверджений План організації виконання згаданого Указу Президента, який передбачав ліквідацію Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Враховуючи це, уряд у своєму законопроекті пропонує виключити з Закону України "Про захист суспільної моралі" положення за визначенням статусу і принципів діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Крім того, пропонується визначити, що державний нагляд за дотриманням вимог Закону "Про захист суспільної моралі" і законодавства у сфері захисту суспільної моралі в межах своєї компетенції здійснюють відповідні центральні органи виконавчої влади.

Експертизу продукції і видовищних заходів сексуального або еротичного характеру, згідно з урядовим законопроектом, зможуть ініціювати державні і громадські організації, фізичні і юридичні особи, виробники і розповсюджувачі предметів і продукції, які звернуться з офіційними зверненнями.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини