Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митниця виставила для обговорення проекти про надання підприємствам статусу уповноважених економічних операторів

10 травня 2012, 13:36
189
0
Реклама

Мінфін розробив і оприлюднив на своєму сайті для обговорення проекти Порядку видачі сертифікату уповноваженого економічного оператора і Порядку і критеріїв оцінки відомостей, заявлених підприємством для отримання статусу уповноваженого економічного оператора.

Уповноважений економічний оператор є згідно з новим Митному кодексу підприємство, створене відповідно до законодавства України, відповідає певним законом критеріям надійності і безпеки, які надають йому право користуватися спеціальними спрощеннями, передбаченими статтею 15 ТК.

Першим з проектів встановлюється процедура видачі сертифікату, його переоформлення, а також видачі його дубліката.

Другою з проектів встановлює процедуру визначення рівня довіри митних органів до підприємства в цілях надання останньому статусу (і видачі сертифікату) уповноваженого економічного оператора.

Згідно з Порядком підприємство отримує статус УЭО за результатами перевірки і обробки інформації (самооцінки), наданої підприємством в анкеті. Для отримання статусу необхідно набрати за результатами перевірки і оцінки суму балів не менше 50.

Для оцінки підприємств в митних органах за проектом створюватимуться постійне діючі комісії з визначення рівня довіри. Проте остаточне рішення - за Мінфіном, куди в результаті усієї процедури перевірки потраплятимуть з Держмитслужби дані на те або інше підприємство.

Потім рішення про надання статусу уповноваженого оформляється наказом по митниці, вона ж видає сертифікат УЭО. Датою надання статусу вважається дата включення підприємства в Єдиний реєстр УЭО. Факт отримання сертифікату повинен фіксуватися в окремому журналі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини