Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений новий Порядок ведення Державного реєстру оцінювачів і суб'єктів оцінної діяльності

10 травня 2012, 11:44
333
0
Реклама

Фонд державного майна наказом № 555 ствердив Порядок ведення Державного реєстру оцінювачів і суб'єктів оцінної діяльності.

У новий Державний реєстр оцінювачів і суб'єктів оцінної діяльності, який є автоматизованою системою, будуть автоматично включені усі оцінювачі (фізособи), інформація про яких на даний момент знаходиться в Державному реєстрі оцінювачів, і суб'єкти оцінної діяльності, включені в діючий Державний реєстр суб'єктів оцінної діяльності.

Таким чином, новий Держреєстр буде єдиним, утримуючим дані на усіх, хто здійснює діяльність у сфері оцінки майна.

Він полягатиме їх двох розділів. У першому будуть дані на фізосіб, що отримали кваліфікаційні свідчення оцінювачів, в другому - на суб'єктів господарювання, суб'єктів оцінної діяльності, що мають сертифікати. Кожен з розділів, у свою чергу, розбиватиметься на напрями і спеціалізації.

У Реєстр вноситиметься інформація про напрями оцінки і спеціалізації оцінювачів і суб'єктів оцінної діяльності; про проходження ними перевірки на відповідність якості послуг, що надаються ними, встановленим вимогам і правилам організації системи зовнішнього контролю якості; про результати рецензування складених ними звітів про оцінку майна і про порушення ними нормативно-правових актів за оцінкою майна; про рішення, прийняті за результатами розгляду скарг на діяльність оцінювачів і суб'єктів оцінної діяльності; про факти порушення ними обмежень по проведенню оцінки майна.

Інформація з Державного реєстру оцінювачів і суб'єктів оцінної діяльності надаватиметься, залежно від категорії доступу до неї, двома шляхами. Інформацію з відкритим доступом можна буде отримати через інтернет. Вона також при необхідності може бути надана у вигляді довідки .

Інформація з обмеженим доступом надаватиметься тільки у вигляді довідок по обгрунтованих письмових запитах органів державної влади або суду.

Порядок набуде чинності з дня його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини