Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений законопроект про скорочення числа документів дозвільного характеру

8 травня 2012, 13:50
137
0
Реклама

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило і опублікувало на своєму офіційному веб-сайті для обговорення проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів про скорочення кількості документів дозвільного характеру.

Проектом пропонується скоротити 49 документів дозвільного характеру, включених в Перелік документів дозвільного характеру, затверджений Законом № 3392.

Окрім цього, відміняються ще 20 дозвільних документів, що не увійшли до згаданого Переліку, але що містяться в інших, спеціальних законах.

Для 8 дозвільних документів пропонується уточнити назви.

Мінекономрозвитку стверджує, що проект розроблений з урахуванням думок суб'єктів господарювання, представників громадських організацій, міжнародних експертів.

Так, з Переліку автори проекту мають намір серед іншого виключити дозвіл на укладення договору оренди нерухомості, що знаходиться в державній і комунальній власності, дозвіл на будівництво на приаэродромной території, на будівництво на малих річках, на виконання авіаційних робіт іноземними эксплуатантами, на ліцензію на відстріл мисливських тварин, на користування природними лікувальними ресурсами місцевого значення, на переміщення пам'ятників місцевого значення, на проведення робіт, пов'язаних з діяльністю по охороні і вивченню археологічної спадщини, на проведення робота на пам'ятник місцевий значення (окрім археологічних), на реалізація радіоелектронний засіб і випромінюючий пристрій, на розміщення рекламоносителей у межах смуга відведення автомобільний дорога і інший дозвіл.

Виключити з Переліку планують сертифікат на право здійснення аудиторської і оцінної діяльності, сертифікат якості зерна і продуктів його переробки, спеціальний дозвіл на нерегулярні міжнародні польоти.

Запропоновані зміни до Лісового кодексу про відміну узгодження з органами виконавчої влади з питань лісового господарства зміни цільового призначення земельних лісових ділянок, а також про відміну узгодження з владою місць розміщення підприємств і споруд, що шкідливо впливають на стан і відновлення лісів,

За проектом не потрібно буде погоджувати надання надр в користування з метою геологічного вивчення, і розробки родовищ корисних копалини загальнодержавного і місцевого значення.

Скасовані в проекті, вважає Мінекономрозвитку, в основному документи для тих видів діяльності, які не представляють погроз (ризиків) для здоров'я населення і для довкілля; документи, дублюючі дозвільні документи на об'єкти; документи, передбачені неузгодженими (з іншим законодавством) положеннями деяких нормативно-правових актів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини