Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст: закон забороняє держслужбовцям володіти корпоративними правами в ТОВ і АТ

8 травня 2012, 13:00
219
2
Реклама

Міністерство юстиції у своєму роз'ясненні торкнулося питання обмежень, які встановлюються відносно сумісниці і поєднання основної роботи з іншими видами діяльності особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Мінюст звертає увагу на те, що Закон "Про принципи запобігання і протидії корупції" забороняє особам, уповноваженим на виконання функцій держави і місцевого самоврядуванняволодіти корпоративними правами і бути учасником в таких господарських суспільствах, як акціонерне товариство, суспільство з додатковою відповідальністю, товариствах з обмеженою відповідальністю. Заборона пов'язана з тим, що таке участь передбачає безумовне входження їх власників в управлінський орган - загальні збори.

Також в роз'ясненні нагадується, що КСУ визнав неконституційним положення Закону "Про основи запобігання і протидії корупції", згідно з якою держслужбовці і депутати повинні були декларувати свої витрати і витрати своїх сімей з дня вступу в дію цього Закону 1 липня 2011 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини