Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР планує удосконалити діяльність акціонерних товариств на фондовому ринку

8 травня 2012, 10:55
167
0
Реклама

Відповідне рішення "Про концепцію проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (відносно удосконалення діяльності акціонерних товариств) " було прийняте на останньому засіданні регулятора - 26 квітня 2012 року.

 "Передусім, концепція Закону розроблена для підвищення ефективності і вдосконалення корпоративного управління в акціонерних товариствах. Зокрема, концепцією ми пропонуємо можливі шляхи поліпшення корпоративних стосунків вже на законодавчому рівні. Нами розроблені зміни до ряду кодексів і законів, регулюючих цей напрям діяльності в Україні. Зокрема, підвищення рівня корпоративного управління і корпоративної етики - це ключове завдання Комісії, і ми розуміємо необхідність впровадження цих змін в чинне законодавство. Упевнений, це дозволить удосконалити низку проблемних запитань, у тому числі, що стосуються придбання акціонерними товариствами власних акційнадання інформації регулятору, визначення ринкової вартості цінних паперів, вдосконалення проведення загальних зборів і т.п... Загальновідомо, що розвиток корпоративного сектора в Україні тісно пов'язаний з розвитком цивілізованого корпоративного управління, а вдосконалення останнього, у свою чергу, забезпечує вітчизняному і іноземному інвесторові надійний захист прав власності, виробництву - ресурси для подальшого розвитку, державі - ефективне управління процесами на ринку цінних паперів"- відмітив Максим Либановдиректор департаменту аналізу, стратегії і розвитку законодавства НКЦПФР.

Крім того, цей документ підготовлений з метою подальшої розробки законопроекту, який покликаний адаптувати Закон України "Про акціонерні товариства" до норм директив Європейського Союзу.

Зараз документ розміщений на офіційному сайті регулятора, а концепція спрямована на узгодження до профільних міністерств і відомств.

За інформацією прес-служби НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини