Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін розробив законопроект, регулюючий питання отримання інформації

8 травня 2012, 10:32
140
0
Реклама

Проект закону розроблений з метою приведення деяких законодавчих актів України у відповідність із Законами України "Про інформацію" і "Про доступ до публічної інформації". Документом, зокрема, пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Карний кодекс України, Цивільний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства України і ще до 53 законів. Проект пройшов широке громадське обговорення, зокрема під час засідань круглих столів, громадських презентацій, на засіданні колегії і громадської ради Держтелерадіо.

Законопроект передбачає відповідальність за непублікацію інформації, неправомірне обмеження доступу до неї, незаконна відмова в прийнятті і розгляді звернень громадян. Також документом нормовані питання публікації і надання інформації правоохоронними структурами, зокрема міліцією, прокуратурою, державними органами приватизації і так далі

Крім того, розширений і перелік випадків коли журналісти не несуть відповідальності за обнародувані відомостіу тому числі, якщо вони є дослівним відтворенням публічних виступів і повідомлень суб'єктів владних повноважень, фізичних і юридичних осіб.

За інформацією Урядового порталу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини