Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет парламенту не підтримав законопроект, що пропонує звузити коло осіб, що підлягають амністії

7 травня 2012, 17:53
161
0
Реклама

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді відхилити проект Закону про внесення змін до Закону "Про застосування амністії в Україні (відносно осіб, до яких не допускається застосування амністії). Про це повідомляє прес-служба парламенту.

Проектом (№ 9669)внесеним народним депутатом Петром Симоненко (КПУ), пропонується звузити перелік осіб, до яких може бути застосована амністія, виключивши з нього громадян, "на застосування амністії до яких не дали згоду потерпілі у цій кримінальній справі". Відповідні зміни пропонується внести в статтю 4 Закону "Про застосування амністії в Україні".

Голова комітету Віктор Швец під час обговорення нагадав, що Верховна Рада прийняла нову редакцію Закону "Про застосування амністії в Україні", яка набула чинності з 1 січня 2012 року. Згідно ст. 4 Закони, амністія не може бути застосована до осіб, кримінальні справи по яких знаходяться у виробництві органів дізнання, досудового слідства або суду, але не розглянуті судом з виголошенням звинувачувального вироку.

На думку заступника голови Комітету Володимира Стретовича, у разі ухвалення законопроекту у країні взагалі не буде кого амністувати, оскільки потерпілі не даватимуть на цю згоду.

Члени комітету більшістю голосів рекомендують Верховній Раді відхилити вказаний законопроект.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини