Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР збирається підвищити вимоги до емітентів цінних паперів

7 травня 2012, 11:58
145
0
Реклама

Основне завдання, яке вирішує документ, - запобігання обороту цінних паперів і похідних (деривативов) емітентів, що відповідають ознакам фіктивності і, як наслідок, підвищення інвестиційної привабливості українського фондового ринку.

"Законопроект передбачає удосконалення і деталізацію повноважень Комісії зі встановлення ознак фіктивності емітента цінних паперів або похідних (деривативов)- пояснює Максим Либановдиректор департаменту аналізу, стратегії і розвитку законодавства НКЦБФР. - Крім того, ми приділили велику увагу засобам боротьби регулятора з такими емітентами - зупинці обігу цінних паперів і похідних, відміні реєстрації випусків цінних паперів і можливості судового позову у разі, якщо емітент не здійснив заходів по виправленню ситуації ".

Серед інших планованих вимог до емітента - наявність в структурі особи, яка відповідає за бухгалтерський облік, або служби, що здійснює таку діяльність на підприємстві. Крім того, НКЦБФР має право здійснювати перевірку достовірності відомостей, які містяться в документах, наданих для реєстрації випуску і проспекту емісії цінних паперів, а також вимагати додаткові документи, необхідні для перевірки даних, що надаються для реєстрації випуску і проспекту емісії цінних паперів.

Згідно з проектом закону регулятор має право вимагати проведення додаткової аудиторської перевірки і незалежної оцінки майна, у разі виникнення сумнівів відносно достовірності наданої інформації. Також, з ухваленням закону, надавати забезпечення по випуску облігацій зможе тільки юридична особаякому необхідно буде розкривати інформацію про себе і свою діяльність в порядку і терміни, встановлені для емітентів.

Вказаний законопроект вже погоджений з Міністерством фінансів України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством юстиції України і спрямований в Кабінет Міністрів для внесення до Парламенту.

За інформацією прес-служби НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини