Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті пропонують звільняти від єдиного внеску підприємців, що створюють нові робочі місця

7 травня 2012, 11:50
134
0
Реклама

Група позафракційних народних депутатів - Наталія Королівська, Олексій Логвиненко і Євгеній Суслов - пропонує внести зміни Закон "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Відповідний законопроект № 10430 внесений депутатами на розгляд парламенту.

Проектом передбачається звільнення фізосіб-підприємців (у тому числі і що обрали спрощену систему оподаткування), що працевлаштували фізичну особу на нове робоче місце, від сплати за себе єдиного внеску на увесь термін трудових стосунків з працевлаштованою фізичною особою.

Звільнення за проектом настає, починаючи з місяця, що йде за тим, в якому знову працевлаштована особа узята на облік в Пенсійному фонді.

Підприємці можуть платити в цей період єдиний внесок, але виключно на добровільних началах беручи участь в загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні.

У згаданому Законі пропонується дати визначення "робочому місцю", під яким текст проекту розуміє робоче місце, створене фізособою-підприємцем "за рахунок працевлаштування фізичної особи або розширення існуючого штатного числа найнятих робітників".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини