Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Порядок надання інформації по моніторингу финопераций

7 травня 2012, 10:44
112
0
Реклама

З сьогоднішнього дня діє наказ Мінфіну № 423 від 02.04.2012 р., яким затверджений Порядок надання інформації відносно відстежування (моніторингу) фінансових операцій.

Порядком визначена процедура надання суб'єктом первинного фінансового моніторингу (окрім спеціально визначеного) по запиту Державної служби фінансового моніторингу інформації про відстежування фінансових операцій клієнта, що став об'єктом финмониторинга; форма і зміст, а також спосіб відправлення запиту про надання інформації по відстежуванню финопераций і отримання інформації по такому запиту.

Госфинмониторинг направляє запит про надання інформації по відстежуванню финопераций, якщо існують підозри, що ці операції пов'язані з легалізацією злочинних прибутків або фінансуванням тероризму. У доповненні до Порядку є форма запиту Госфинмониторинга.

Повідомлення про фінансові операції суб'єкт первинного финмониторинга повинен направляти не пізніше наступного робочого дня після здійснення кожної финоперации. Якщо запит спрямовується за період, що не перевищує 180 календарних днів Госфинмониторинг може вказати ознаки, по яких слід надати інформацію по фінансових операціях. А якщо запит спрямовується за період, цей термін, що перевищує, Госфинмониторинг зобов'язаний вказати такі ознаки.

Запити і відповіді на них спрямовуються в електронному вигляді за допомогою електронної пошти, якщо у банках і небанківських установах впроваджений електронний обмін інформацією, або у письмовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення або через кур'єрську (фельдъегерскую) службу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини