Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митники пропонують зробити обов'язковою наявність митної декларації на товари іноземного виробництва, що продаються в Україні

20 квітня 2012, 14:29
182
1
Реклама

Державна митна служба внесла в Мінфін ряд законодавчих ініціатив, за допомогою яких планується прибрати з ринку посередників і запобігти виведенню засобів в офшори. Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби.

Зокрема, митники пропонують законодавчо закріпити поняття "Прямий зовнішньоекономічний договір" і передбачити, що метод визначення митної вартості за ціною контракту буде основним тільки для товарів, що ввозяться по прямих договорах з виробниками.

"Ще одна тривожна тенденція зовнішньоекономічної діяльності - той факт, що значна кількість представлених до митного оформлення посередницьких контрактів залишається неоплаченою. Це свідчить про їх фіктивність. Тому ми пропонуємо ввести обов'язкові терміни оплати товарів, що ввозяться не по прямих договорах "- повідомив глава Держмитслужби Ігор Калетник.

У разі порушення таких термінів стягуватиметься пеня за кожен день прострочення у розмірі 0,3 відсотка від вартості неоплаченого товару.

Також митники пропонують ввести обов'язкову наявність митної декларації на товари іноземного виробництва, на підставі якої ці товари були ввезені в Україну і поступили в продаж.

Якщо підприємство продає товар іноземного виробництва без копії такої ГТД, до нього застосовуватиметься штраф у розмірі подвійної вартості товару.

И. Калетник, підкреслив, що необхідно побудувати ланцюг інформації про товар, його ввезення, переміщення і реалізацію. "Тоді спрощення процедур на межі буде збалансовано можливістю контролювати товар усередині країни. Так, наприклад, ввезти і продати брендовий одяг під виглядом секонд-хенду нікому не вдасться "- зробив висновок він.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини