Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ: ув'язнені мають право брати участь в судових засіданнях у цивільних справах

18 квітня 2012, 14:42
189
0
Реклама

КСУ вважає, що положення ст. 24 Конституції України відносно рівності громадян в конституційних правах, свободах і перед законом у взаємозв'язку з положеннями ч. 1 ст. 55; п. 2 ч. 3 ст. 129 Конституцій України слід розуміти так, що кожен має рівні права на захист прав і свобод у судовому порядку і на участь в розгляді своєї справи.

Тобто громадянин України, іноземець,, особа без громадянства має гарантовані державою рівні права на захист прав і свобод в судовому порядку і на участь в розгляді своєї справи у визначеному процесуальним законом порядку в судах усіх юрисдикцій, спеціалізацій і інстанцій. Це стосується і особи, засудженого і отбывающего карне покарання у установах виконання покарань.

У рішенні КСУ говориться, що таке участь засудженого як сторони в розгляді справи в судах усіх юрисдикцій, спеціалізацій і інстанцій повинно забезпечуватися відповідним процесуальним законом. Рішення про порядок участі засудженого як сторони в розгляді справи зобов'язаний приймати суд в порядку і на умовах визначених процесуальним законом.

Відмітимо, що на сьогодні Цивільний процесуальний кодекс не встановлює порядок, згідно з яким ув'язнені можуть бути доставлені до суду для участі в цивільному процесі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини