Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набула чинності нова інструкція Мінюсту по примусовому виконанню рішень

18 квітня 2012, 10:02
370
0
Реклама

Набув чинності наказ Міністерства юстиції від 02.04.2012 р. № 512/5, яким затверджена нова Інструкція по організації примусового виконання рішень.

З набуттям чинності Інструкції втратили силу ряд документів Мінюсту, які торкаються старанного виробництва, зокрема Інструкція про проведення старанних дій, затверджена наказом Міністерства юстиції від 15.12.1999 р. № 74/5.

У новій Інструкції перераховані органи старанної служби, викладені вимоги до документів, які складає держвиконавець (актам, постановам, вимогам). Окремо виділені вимоги до старанного документу, його реквізитів.

Визначений порядок звернення стягнення на майно, заробітну плату. Виділена процедура обмеження в праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов'язань за рішенням суду.

Окремою главою Мінюст виділив в Інструкції умови створення старанних груп - груп, до складу яких входять виконавці одного або декількох органів ГИС і які створюються за наявності обставин, що утрудняють виконання рішень. Раніше порядок створення і функціонування старанних груп регулювався окремою інструкцією, яка тепер також втрачає силу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини