Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ: на кого можна покласти обов'язки касира

17 квітня 2012, 14:31
416
0
Реклама

Національний банк України в листі № 11-117/708-1645 роз'яснив деякі питання оформлення касових операцій.

Зокрема, НБУ вважає, що на підприємстві, що має одного касира, можлива тимчасова заміна останнього на іншого працівника по письмовому наказу керівника. З таким працівником має бути укладений договір про повну матеріальну відповідальність на час виконання ним обов'язків касира.

Якщо посада касира не передбачена на підприємстві взагалі (штатним розкладом), то за письмовим розпорядженням керівника виконання обов'язків касира покладається на бухгалтера або іншого працівника (з ним також полягає договір про повну матответственности). Причому такі обов'язки можуть покладатися навіть на бухгалтера, притягненого на договірних началах.

Як у випадках з тимчасовою заміною, так і у випадках з відсутністю посади касира підпис керівника підприємства на витратних касових документах обов'язковий. За наявності бухгалтера і касира керівник не може підписувати касові документи одноосібно.

Навпаки, за відсутності на підприємстві інших працівників, касові документи повинні підписуватися саме керівником, одноосібно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини