Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент дозволив реорганізацію НАК "Нафтогаз України" Кабміном

13 квітня 2012, 14:41
153
0
Реклама

Законом, прийнятим сьогодні парламентом, допускається реорганізація як Національної акціонерної компанії "Нафтогаз", так і її дочірніх підприємств, що здійснюють транспортування по магістральних або розподільних трубопроводах і зберігання в підземних сховищах, за рішенням Кабінету Міністрів (а не парламенту).

При цьому реорганізація повинна проводитися виключно з метою і у виконання зобов'язань, узятих Україною відповідно до Законом "Про ратифікацію Протоколу про приєднання України до Договору про установу Енергетичного Співтовариства".

Приватизація НАК "Нафтогаз України" і вищезгаданих дочірніх підприємств, а також підприємств, установ, організацій, утворених в результаті їх реорганізації, як і раніше, заборонена.

Згідно із законом, не може бути порушена справа про банкрутство відносно державних підприємств, що здійснюють діяльність по транспортуванню магістральними трубопроводами і зберіганню в підземних газосховищах, НАК "Нафтогаз України", дочірніх і заснованих нею підприємств, а також підприємств, утворених в результаті їх реорганізації.

Закон був ухвалений на базі законопроекту № 9429-1.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини