Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР міняє Положення про функціонування фондових бірж

13 квітня 2012, 12:58
186
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку схвалила проект Положення про функціонування фондових бірж. Таке рішення було прийняте на черговому засіданні регулятора 10 квітня 2012 року, повідомляє прес-служба НКЦБФР.

"На сьогодні основним документом, згідно з яким працюють біржі, є Положення про функціонування фондових бірж, затверджене Комісією ще в 2006 році. Природно, що за цей час немало змінилося в діяльності фондового ринку і потребах організаторів торгівлі. Враховуючи існуючі реалії, Комісія планує внести ряд змін до нормативного акту. Ми отримали побажання від усіх зацікавлених бірж України, і усі вони були максимально враховані при розробці документу. Варто відмітити, що це комплексні зміни, які неодноразово обговорювалися з учасниками ринку, і результатом цього і стало створення нормативного акта, - відмітив Олексій Тарасенко, член НКЦБФР.

Зокрема, зміни прописують вимоги до лістингу цінних паперів іноземних емітентів, вимоги до електронної торгової системи. Також Положенням буде впроваджено поняття біржового фондового індексу.

Особлива увага в новому документі приділена питанням цінової нестабільності і маніпуляцій на ринку цінних паперів. У Комісії сподіваються, що завдяки прийняттю цього регуляторного акту, вдасться понизити риски для інвесторів, працюючих на біржах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини