Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович підписав закон, що дозволяє ветеринарам використовувати у своїй практиці наркотичні речовини

12 квітня 2012, 17:54
189
0
Реклама

Закон надає фізичним особам-підприємцям, що мають ліцензії на здійснення медичної і ветеринарної практики, право здійснювати діяльність по придбанню, перевезенню, зберіганню, відпустці, використанню і знищенню наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Використовувати передбачені в законі наркотичні речовини у своїй лікувальній практиці такі особи зможуть за умови отримання ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності по обороту наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

До ухвалення вищезгаданого Закону отримувати такі ліцензії (відповідно, і здійснювати таку діяльність) могли тільки юридичні особи, в керівництві яких були фахівці з професійною підготовкою, що відповідає виду діяльності, на який видається ліцензія.

Закон був ухвалений парламентом з урахуванням пропозицій Президента 22 березня 2012 року на базі законопроекту № 9021. Він набуде чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Урядом 29.02.2012 р. було прийнято постанову, припиняючу дію деяких положень постанови Кабінету Міністрів України від 5 січня 2011 р. № 4. В результаті суб'єкти господарювання, зокрема фізичні особи, що здійснюють медичну і ветеринарну практику, отримали можливість використовувати в роботі наркотичні і психотропні речовини (у тому числі кетамін), необхідні для проведення лікування, без отримання ліцензії на здійснення діяльності по обороту наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, з 1 березня 2012 року і до дня набуття чинності відповідного закону, що передбачає можливість отримання ними ліцензії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини