Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закон про особливості продажу пакетів акцій банків за участю держави

12 квітня 2012, 17:30
173
0
Реклама

Як повідомляє офіційний веб-сайт Глави держави, Президент підписав прийнятий парламентом (на підставі законопроекту № 9362) 15 березня 2012 року Закон "Про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі в статутному капіталі банків, в капіталізації яких брала участь держава".

Законом регулюються принципи продажу банків, визначаються об'єкти і суб'єкти продажу, інші учасники цього процесу, порядок і спосіб продажу банків, розкривається зміст і особливості окремих етапів продажу, а також регулюються фінансові і договірні стосунки цього процесу.

Одній з основних особливостей продажу банків, являється недопущення до участі в ній осіб, які на час капіталізації банків державою "володіли істотною участю" у цих банках. Це пов'язано з тим, що дії або бездіяльність таких осіб спричинили істотне погіршення фінансового стану банків і загрозу банкрутства і, як наслідок, необхідність напряму державою значних засобів на капіталізацію таких банків в цілях захисту інтересів їх вкладників і інших кредиторів.

Також одним з принципів продажу банків відповідно до Закону, являється застосування відкритого і конкурентного способу продажу пакетів акцій банків, що повинне дозволити досягти високої ціни їх продажу.

Закон передбачає, що порядок проведення конкурсу з елементами аукціону визначається Кабінетом Міністрів України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини