Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закон, що змінює умови здійснення міжнародних автомобільних перевезень

10 квітня 2012, 17:31
195
0
Реклама

Президент України підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України відносно впорядкування міжнародних автомобільних перевезень". Закон був ухвалений парламентом на базі законопроекту № 8029.

Законом скасовуються окремі ліцензійні картки на причепи і напівпричепи, призначені для використання з вантажними автомобілями-тягачами, а також картки на здійснення міжнародних перевезень пасажирів і вантажів. Що стосується перевезення вантажів, те отримання ліцензії обов'язкове для забезпечення перевезень небезпечних вантажів.

Парламентарі також передбачили, що в транспортних засобах, що здійснюють міжнародні перевезення пасажирів і (чи) вантажів, встановлюються і використовуються контрольні пристрої - тахографи.

Заборонено перевезення пасажирів і вантажів з третьої країни і (чи) в третю країну через територію України нерезидентами без відповідного дозвільного документу. За порушення цієї норми передбачений штраф у розмірі тисячі неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (17 000 гривен).

Верховна Рада ухвалила вищезгаданий Закон з урахуванням пропозицій Президента 22 березня 2012 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини