Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Огляд нових надходжень в систему ЛІГА :ЗАКОН за тиждень

9 квітня 2012, 18:03
173
0
Реклама

Зі значущих документів, що поступили за минулий тиждень, з 2 по 6 квітня 2012 року, в системи ЛІГА :ЗАКОНможна відмітити наступні.

Міністерство закордонних справ змінило свою Інструкцію про порядок оформлення іноземцям і особам без громадянства віз для в'їзду до України і транзитного проїзду через її територію. Зокрема, змінені підстави для відмови в оформленні візиїх список розширений. Іноземцеві (обличчю без громадянства) можуть відмовити в отриманні візи, якщо не оформлена медична страховка (звичайно, це стосується тих, що приїжджають з тих країн, де є можливість оформити такий страховий поліс). Також основою для відмови у візі стало недостатнє грошове забезпечення на період перебування в Україні і для повернення у свою країну (або транзиту до третьої держави). Окрім іншого, в Інструкції з'явилося нове застосування, яким затверджений перелік держав, громадянам і жителям яких візи видаватимуться безпосередньо на території цих країн.

Президент своїм Указом від 30 березня 2012 року № 236/2012 затвердив положення про Державну інспекцію України з контролю за цінами. Зокрема, Інспекція "спостерігатиме" за цінами, проводитиме моніторинг цін (тарифів) на соціально значущі товари і послуги, притягати Антимонопольний комітет в тих випадках, коли виявить порушення державної дисципліни і законодавства про захист економічної конкуренції.

У своєму листі № 3623-04/12224-08 від 30.03.2012 р. Мінекономрозвитку дає роз'яснення з питання припинення розгляду документів, поданих для отримання документів дозвільного характеру за межами дозвільних центрів. Згідно з листом, якщо суб'єкт господарювання хоче припинити розгляд поданих ним документів, то він повинен подати відповідне письмове повідомлення державному адміністраторові в дозвільному центрі.

ДПС України висловила свою думку відносно визначення бази оподаткування ПДВ у разі зміни митної вартості імпортованих товарів в листі № 8225/7/15-3417-26. Податківці дійшли висновку, що у разі постачання в Україну раніше імпортованих товарів за ціною нижче за їх митну вартість, база оподаткування визначається, виходячи з митної вартості таких товарів, і слід виписувати дві податкові накладні.

Мінюст визначив порядок проведення спеціальних перевірок осіб на предмет володіння ними корпоративними правами. Йдеться про осіб, що претендують на посади, пов'язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування. Дані "шукатиму" в Єдиному державному реєстрі юридичних і фізичних осіб підприємців за умови наявності письмової згоди кандидата на проведення такої перевірки.

Кабінет Міністрів постановою № 271 від 05.04.2012 р. вніс зміни у свою постанову про Єдиний державний реєстр громадян, що потребують поліпшення житлових умов. Кабмін продовжив термін формування реєстру до 1 січня 2013 року. Згідно старої редакції, збір інформації про громадян, що потребують поліпшення жилусловий, повинен був завершитися 1 січня 2012 року.

НБУ роз'яснив, як складати проміжну фінансову звітність банків за I - III квартали 2012 року у своєму листі № 12-113/598-3606 від 4 квітня 2012 року, а НКЦБФР своїм рішенням № 440/20753 затвердила Порядок, що встановлює послідовність дій акціонерних товариств при консолідації і дробленні акцій.

Листом N 6125/7/12-1017 ДПС довела до відома Інформаційні довідки Мінекономрозвитку, одна з яких торкається питань звільнення від сплати ПДВ операцій по закупівлі товарів, робіт, послуг на митній території України в тих випадках, коли це відбувається в рамках проектів міжнародної технічної допомоги.

Мінфін торкнувся теми надання підприємствами органам державної статистики інформації про складання фінансової звітності і консолідованої фінансової звітності по МСФО. У листі № 31-08410-07-21/7643 від 28.03.2012 р. Мінфін звертає увагу на те, що Порядком подачі фінансової звітності не передбачена подача підприємствами консолідованої фінансової звітності в органи статистики. Як вивід, в листі вказується, що підприємства, що становлять звітність по МСФО, посилають листом органам статистики інформацію про складання ними консолідованій фінансовій звітності.

З цими і іншими документами, що поступили, ви можете ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини