Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст затвердив процедуру перевірки майбутніх чиновників на наявність корпоративних прав

9 квітня 2012, 16:11
126
2
Реклама

Як повідомляє офіційний сайт КМУ, Мінюст затвердив порядок спеціальної перевірки осіб, що претендують на заняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, на наявність у них корпоративних прав.

Указ про це підписаний Міністром юстиції Олександром Лавриновичем.

Перевірка здійснюватиметься відповідно до статті 11 Закону "Про принципи попередження і протидії корупції". Мета перевірки - виявлення конфлікту інтересів осіб, з одного боку, що володіють корпоративними правами, з іншої - виконуючих функції держави.

Закон забороняє особам, виконуючим функції держави, входити до складу органів управління або наглядових рад підприємств або організацій, діючих в цілях отримання прибутку.

Відповідно до наказу, перевірки здійснюватимуться шляхом пошуку відомостей про корпоративні права в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.

Для оперативності пошуку Державній реєстраційній службі доручено допрацювати програмні засоби Реєстру.

Тих, хто претендує на посаді в міністерствах, інших центральних органах влади, перевірятиме Державна реєстраційна служба. На регіональному рівні перевіркою займуться реєстраційні служби управлінь юстиції.

Інформація про результати перевірки і документи по її проведенню носитимуть конфіденційний характер і підлягають зберіганню в порядку, встановленому законодавством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини